Wat zijn servicekosten?

Wanneer je een host bent en een reservering krijgt, zul je zien dat er bij de uitbetaling een bepaald percentage aan servicekosten wordt ingehouden. Houdt er daarom rekening mee dat wanneer je een prijs instelt dat er nog een gedeelte vanaf zal gaan.

De hoogte van de servicekosten

De hoogte van de servicekosten bedraagt op dit moment 15%. Deze kosten worden automatisch bij de betaling van de reservering ingehouden.

Waarom berekenen wij servicekosten?

Wappiez heeft inkomsten nodig om te overleven en al onze ambitieuze plannen te verwezelijken. Wanneer je gebruikt maakt van Bij Wappiez steun je indirect ook de groei van de nieuwe initiatieven die wij van plan zijn te maken om onze community te helpen groeien.

Servicekosten in perspectief

Om je een beeld te geven van de hoogte van de servicekosten die wij berekenen is het handig om de kosten van andere platforms ernaast te zetten, zodat de servicekosten in perspectief gezien kunnen worden.

Zo vraagt AirBnB voor overnachtingen gemiddeld 14% aan servicekosten en voor activiteiten 20% aan servicekosten.

Booking.com vraagt daarentegen weer 15% aan servicekosten voor hun overnachtingen.

BTW en servicekosten

Waar je bij AirBnB en Booking.com ook nog rekening mee moet houden is dat daar bovenop de servicekosten nog btw wordt berekend. Wappiez is een geregistreerd bedrijf in Nederland en wij verzorgen de BTW. Dus dat betekent dat er géén extra BTW kosten bovenop worden gerekend.

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.