Tips, Tricks & Leuke Plekjes

Laat je inspireren
5 Tips hoe je een Etentje extra Gezellig kunt maken

5 Tips hoe je een Etentje extra Gezellig kunt maken

Als je een host bent, of misschien na zit te denken om een host te worden, of als je wilt weten waar je op moet letten om een gezellig etentje te hebben, bekijk dan onze 5 Tips voor het hebben van een extra gezellig etentje.

1. Sfeervolle muziek

Bij Wappiez Tips Gezellig Eten Muziek

Een live bandje zou natuurlijk hélemaal geweldig zijn, maar de meeste mensen zullen al tevreden zijn met een zacht achtergrond muziekje.

Een beetje muziek zorgt er niet alleen voor dat de sfeer vrolijker wordt, maar zorgt ook voor de nodige privacy, gezien het moeilijker wordt voor andere mensen om jou te horen als jullie niet dicht bij elkaar staan.

De keuze voor muziek kan de eetplek zijn eigen sfeer geven. Kies als host iets wat dicht bij je staat, waar jijzelf vrolijk van wordt, zodat je die vrolijkheid weer op anderen af zult stralen.

2. Maak gebruik van kaarsen

Bij Wappiez Tips Gezellig Eten Kaarsen

Een juiste hoeveelheid licht kan de sfeer transformeren tijdens een etentje. Probeer niet teveel omgevingslicht te gebruiken en alleen dat licht te gebruiken wat nodig is of speciale delen van je kamer op een bijzondere manier uitlicht.

Iets wat sowieso altijd goed werkt is het gebruik van kaarsen. Het zien van vuur kan rust geven en zorgt altijd voor een mooie belichting.

Let er alleen wel op dat je geen reukkaarsen gebruikt, omdat dit tijdens een etentje je eetlust kan bederven. Voor extra beveiliging is het ook aan te raden om de kaarsen in een kaarsenhouder te doen. Hierdoor is de kans kleiner dat er ongelukjes kunnen gebeuren.

3. Maak gebruik van bijzonder servies

Bij Wappiez Tips Gezellig Eten Servies

Een gezellig etentje staat of valt natuurlijk niet bij het gebruik van bijzonder servies, maar een extra gezellig etentje kan wel éxtra gezellig gemaakt worden als het servies er bijzonder uitziet.

De functie van bijzonder servies is niet alleen dat het op zichzelf er mooi uitziet, maar zorgt er ook nog eens voor dat het eten of drinken er extra aantrekkelijk uit komt te zien. Je kan het denk ik zien als lingerie voor vrouwen, of umm, een speciaal pakje voor mannen. 

Bon appetit! 😉

4. Voeg een verrassing toe

Bij Wappiez Tips Gezellig Eten Verrassing

Wederom is dit iets wat zeker niet noodzakelijk is. Een leuk gesprek doet bijvoorbeeld al wonderen, maar als je écht een onuitwisbare indruk wilt achterlaten geef je gasten dan een kleine verrassing.

Mensen vinden het leuk om kadootjes te krijgen en als host heb je de mogelijkheid om je gasten iets te geven wat ze niet verwachten. Wanneer je ze verrast zal je echt iets extra’s aan hun ervaring hebben gegeven.

Dit kan van alles zijn, zoals een kleine amuze als voorgerecht, of een klein drankje als nagerecht. Verras ze met iets wat dichtbij je ligt of streekgebonden is, zodat mensen een beter beeld krijgen van wat jou beweegt.

5. Schuif gezellig aan tafel aan

Bij Wappiez Tips Gezellig Aanschuiven

Bij Wappiez zal je de mogelijkheid bieden om aan te geven of je ervoor openstaat om eventueel aan te schuiven bij het etentje van je gasten.

Normaal gesproken is dit natuurlijk niet de bedoeling, maar het kan zijn dat sommige gasten het juist extra leuk zullen vinden, omdat er op die manier echt contact met elkaar gelegd kan worden.

Wanneer er vantevoren duidelijkheid is, aan beide kanten, of de host hiervoor openstaat en of de gast dit leuk zou vinden, dan is er niks wat jullie tegenhoudt om er samen een extra gezellig avond van te maken.

 

Eet smakelijk!

Opper Wappie

Opper Wappie

Bekijk alle posts van Opper Wappie

De Opper Wappie van Wappiez. Ik vind het leuk om een betere wereld te bouwen en doe dat graag samen met andere 'gekkies'.

Ook Leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.