Lokale wetten

Soms kunnen er lokale wetten bestaan waar je rekening mee dient te houden als je in die omgeving woont. Op dit moment is er één lokale wet waar je rekening mee dient te houden als je in de gemeente Amsterdam woont. Zij verplichten je een vergunning en registratienummer aan te vragen voor het aanbieden van een overnachting.

Vergunning en Registratieplicht Amsterdam

Doordat de gemeente Amsterdam controle wilt houden over het aantal en ook het gebied waar overnachtingen plaatsvinden, is het sinds april 2020 verplicht om een vergunning en registratienummer aan te vragen voordat je een slaapplek aan gaat bieden. Vergeet je dit te doen, dan loop je het risico om een geldboete te ontvangen.

Het is ook van belang dat als je een slaapplek in Amsterdam aanbiedt, je het registratienummer op de Bij Wappiez advertentie zet, zodat er voor ons, jou en je gast duidelijkheid is dat er geen problemen achter vandaan kunnen komen.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.