Tips, Tricks & Leuke Plekjes

Laat je inspireren
7 Ideeën voor leuke Activiteiten

7 Ideeën voor leuke Activiteiten

Voel je je beperkt door de coronamaatregelen en zou je het leuk vinden om gelijkgestemden te ontmoeten? Probeer dan eens een Activiteit en leer op een leuke manier gelijkgestemden kennen.

Of zou je het leuk vinden om zelf iets te organiseren en op die manier gelijkgestemden te ontmoeten? Wij denken alvast met je mee door hieronder 7 leuke Activiteiten onder elkaar te zetten.

1. Films of Sportwedstrijden kijken

Bij Wappiez 7 Activiteit Ideeën

De bizarre maatregelen hebben de bewegingsvrijheid van miljoenen mensen beperkt. Echter, elk probleem geeft weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Bioscopen zijn no go area’s geworden voor mensen die niet aan de QRmaatschappij willen deelnemen. Waarom dan niet gezellig een leuke film bij iemand thuis kijken?

Als iemand een thuisbioscoop zou hebben, zoals op de foto hierboven, zou helemaal geweldig zijn natuurlijk. Maar een iets bescheidener versie, waarbij je goed beeld hebt, een goed geluidssysteem en wat lekkere hapjes en drankjes zullen veel mensen al erg blij mee worden.

Organiseer daarom leuke filmavonden of nodig mensen uit om sportwedstrijden te kijken van je lokale cluppie en maak er een gezellige dag van.

2. Een Speurtocht organiseren

Bij Wappiez 7 Activiteit Ideeën Speurtocht

Ik kan me nog herinneren hoe ik als klein kindje het fantastisch vond om met speurtochten door de bossen op Ameland te lopen. Pa ging dan op pad om de route te bedenken en lintjes op te hangen en ma ging met de cassettespeler onder de arm opgenomen berichten afspelen om de volgende opdracht te voltooien. Het was super!

Waarom organiseren we zulke activiteiten niet voor onze kinderen? Je bent lekker buiten en kunt allerlei soorten opdrachten geven. Spulletjes om te zoeken, sportieve opdrachten om te voltooien, of opdrachtjes waar kinderen ook wat van opsteken.

Uiteraard adviseren wij dan dat er minimaal een ouder meeloopt met de organiseerder of dat er onderling goede afspraken worden gemaakt voor supervisie, maar hier liggen kansen!

3. Een Workshop geven

Bij Wappiez Workshop geven

Heb jij een bepaalde vaardigheid die je over kunt brengen op anderen? Je bent bijvoorbeeld goed in gitaar spelen, of een ander muziekinstrument. Organiseer dan een Workshop en voeg echt iets toe aan het leven van je mede ‘wappie’.

Wees creatief! Er bestaan ontzettend veel verschillende mensen en deze hebben allerlei verschillende interesses. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop cupcakes bakken, of een workshop cocktails maken?

Uiteraard waarbij je het eindresultaat lekker zelf kunt proberen. De mogelijkheden zijn eindeloos bij het organiseren van een workshop.

4. Een Boottocht organiseren

Bij Wappiez 7 Activiteit Ideeën

Heb jij een boot beschikbaar waar meerdere mensen op kunnen? Denk er dan eens overna om een boottocht te organiseren. Wat lekkere hapjes en drankjes erbij en wat goede muziek en gaan met die banaan.

Of als je het leuk vind om over de geschiedenis van jouw woongebied te praten, kun je natuurlijk altijd een boottour organiseren waarbij jij zelf als gids functioneert. Een gezellige dag gegarandeerd!

5. Lekker Picknicken

Bij Wappiez 7 Activiteit Ideeën Picknick

Of je nu met zijn tweeën er even tussenuit wilt met iemand die dé perfecte picknick plek weet én heerlijke hapjes en drankjes kan verzorgen.

Of je meld je aan bij een groepspicknick om zo op een leuke manier gelijkgestemden te ontmoeten, een picknick is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen, of gewoon een gezellige tijd te beleven.

De zomer leent zich uiteraard perfect voor een picknick, echter als je creatief bent dan zijn er altijd nog manieren om met een groot vuur, of terrasverwarmers een gezellige dag te beleven.

6. Een Stadsspel organiseren

Bij Wappiez 7 Activiteit Stadsspel

Wat is een stadsspel vraag je je af? Het is een soort speurtocht, maar dan voor volwassen mensen. Hoewel dit natuurlijk ook buiten de stad georganiseerd kan worden, maar de stad geeft je wel wat extra mogelijkheden.

Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de aanwezige gebouwen en de aanwezige geschiedenis om vragen te bedenken of puzzels te creëren. Een leuke vraag kan bijvoorbeeld zijn: ‘Hier stond vroeger een extra ziekenhuis om alleen coronapatiënten op te vangen. Hoeveel patiënten heeft die uiteindelijk behandeld?’

Een stadsspel is ideaal voor creatievelingen om lekker mee bezig te gaan en ook een super leuke manier om gelijkgestemden bij jou in de buurt te leren kennen.

7. Fotograafje spelen

Bij Wappiez 7 Activiteit Ideeën Fotografie

Heb jij fotografie skills die je altijd al eens tot wasdom hebt laten willen komen? Dit is je kans! Wappiez heeft natuurlijk de site Wapiez Dating lopen waar mensen misschien wel een extra speciale profielfoto van zichzelf zouden willen.

Of heb je een leuk persoon ontmoet, waarmee het helemaal is gaan klikken en je wilt graag een paar mooie foto’s van jullie maken, of bijvoorbeeld een leuke groepsfoto maken? Biedt jouw fotografietalent aan om die nieuwe verbindingen te vereeuwigen.

Ontdek al onze Activiteiten.

Opper Wappie

Opper Wappie

Bekijk alle posts van Opper Wappie

De Opper Wappie van Wappiez. Ik vind het leuk om een betere wereld te bouwen en doe dat graag samen met andere 'gekkies'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.