Extra veiligheid

Op Bij Wappiez bieden wij hosts de optie aan om zich te laten verifiëren. Op die manier wordt de identiteit van de host gecontroleerd. Echter geld dit niet voor gasten die langskomen. Hierdoor blijft er altijd een minieme kans bestaan dat er een gast tussenzit waarbij het niet zou kunnen klikken.

Mocht jij het fijn vinden om ook voor die personen een bepaalde zekerheid te hebben dan zijn er 2 opties die jij aan je gasten kunt verplichten voordat ze bij je langskomen. Let er hierbij op dat dit volledig optioneel is en dus niet nodig is om met elkaar af te spreken, maar voor diegene bedoeld is, die extra zekerheid wilt hebben en het een handige uitkomst zou kunnen zijn.

1. Gasten om een identiteitsbewijs vragen

Een optie om het voor jezelf extra veilig te maken is door zelf aan klanten een identiteitsbewijs te vragen, zoals een kopie van een paspoort of rijbewijs. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat ze zeggen wie ze zijn en geen moeite hebben om een extra barriere te doorstaan.

Zorg er dan voor dat je deze extra veiligheidscheck al op je advertentie hebt staan, zodat gasten niet onnodig voor verrassingen komen te staan. Nadat er een reservering is geplaatst is het dan aan jou om handmatig je klanten te mailen om een identiteitsbewijs aan ze te vragen.

2. Een gastcontract opstellen

Een gastcontract wordt wel eens gebruikt bij overnachtingen om duidelijkheid te scheppen over bepaalde zaken. Wappiez biedt op dit moment geen verzekeringen aan, dus mocht er iets kapot gaan, dan kan het handig zijn, dat de kamer vantevoren is gecontroleerd en de gast akkoord is gegaan met de staat van de kamer van dat moment.

Als er dan bij controle toch iets kapot blijkt te zijn of iets te missen, dan kan er makkelijker een beroep op het gastcontract worden gedaan, zodat er onderling een schadevergoeding afgesproken kan worden.

Reageren op reviews

Als laatste back-up heb je als host nog de mogelijkheid om te reageren op een review die je krijgt. Dus heb je een slechte ervaring gehad en deze persoon laat een review bij je achter? Dan kan je op deze review reageren, zodat anderen kunnen lezen of deze gast wel te vertrouwen is of niet.

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.