Eventuele belastingen

Wanneer je op Bij Wappiez een boeking krijgt, en je geen gerelateerd bedrijf hebt, hoef je geen belasting te betalen, op één uitzondering na, toeristenbelasting bij overnachtingen. 

Toeristenbelasting

In 80% van de gemeentes is het van belang dat je toeristenbelasting inhoudt, wanneer er iemand bij je komt overnachten die niet in dezelfde gemeente woont. De hoogte van de toeristenbelasting verschilt per gemeente. Bekijk de hoogte van de toeristenbelasting op de website van jouw gemeente.

Toeristenbelasting aangeven

Als host ben je zelf verantwoordelijk voor het aangeven van omzet en bijbehorende belastingen vanuit overnachtingen aan de belastingdienst. Geef op de advertentie ook duidelijk aan wat de hoogte is van de toeristenbelasting en hoe je deze graag geïnd wilt hebben.

Neem bij onduidelijkheid contact op met de belastingdienst of schakel een belastingadviseur in.

Toeristenbelasting innen

Je kunt op twee manieren toeristenbelasting innen. Vraag bij aankomst om een contant bedrag, of een digitale overschrijving en zet dat bedrag aan de kant. Een andere manier van toeristenbelasting innen is om een vast bedrag via de website te innen.

Let er hierbij op dat er ook 15% servicekosten over dit bedrag ingehouden zal worden, waardoor je dus 15% bovenop je toeristenbelasting moet zetten. Het is op dit moment alleen mogelijk om een vast bedrag te plaatsen en niet een percentage.

Het bedrag kan tijdens het aanmaken van een advertentie geplaatst worden bij het veld Reserveringsbijdrage.

Speciale belastingen

In uitzonderlijke situaties kunnen er soms speciale belastingen op jouw situatie van kracht zijn. Eén zo’n speciale belasting is watertoeristenbelasting, voor als je een overnachting op een vaartuig hebt. Wanneer je geregeld overnachtingen aanbiedt kan het goed zijn om advies in te winnen over jouw persoonlijke situatie bij de belastingdienst of bij een belastingadviseur.

Neem het heft in eigen handPlaats een advertentie en bouw die parallelle samenleving

Steeds meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar nu heb jij dé kans om weer een stukje vrijheid terug te winnen. Plaats een advertentie en creëer een waardig leven voor vrije mensen.